Pa en Ma de Ruiter

Acht augustus 1952 kocht pa de Ruiter een huis en een stuk boomgaard, en van opa de Ruiter 2 kavels, tezamen 1,6 ha. Op 26 november 1952 trouwde pa de Ruiter met ma en gingen op 1 december 1952 in het pas gekochte huis wonen. De Korte Moermondsweg was toen niet meer dan een zandpad en elektriciteit was er toen nog niet.
Ze konden toen nog niet vermoeden dat maar 3 maanden later de Watersnoodramp van 1953 kwam. Door het zoute water dat bijna driekwart jaar over de grond van de boomgaard met het getij heen en weer spoelde, was het erg lastig geworden om van fruit en groenten rond te komen.
Na de herverkaveling in omstreeks 1954 – 1957 is pa de Ruiter in totaal 5 ha toegewezen: 1,7 ha aan de noordzijde van de Korte Moermondsweg en 3,3 ha aan de zuidzijde van deze zelfde weg.

Het gebied aan de zuidzijde loopt door tot aan Slot Moermond, dit grondgebied heeft nooit als camping gediend.

up

Gelukkig kwamen een paar jaar later de eerste “Hollanders” en Duitsers over de pontjes naar Schouwen–Duiveland om hun vakantie door te brengen. Zo kwamen de eerste tentjes in de boomgaard te staan.
Van lieverlee werd de boomgaard steeds meer een echte camping, met elektrisch, riolering en water en de tentjes werden meer en meer vervangen door tourcaravans en weer later stacaravans, die gelijk maar het hele jaar bleven staan.

Dat het ooit een boomgaard is geweest, is nog te zien aan het feit dat op sommige plaatsen tussen de stacaravans nog een echte oude overgebleven appelboom staat, die voor de vaste gasten nog steeds ieder najaar de appels laten vallen.

up

Inmiddels is de oudste zoon Dries in 1983 ingestapt in camping ‘De Kempe’ en heeft tegelijkertijd 2 ha aansluitend aan de camping erbij gekocht, dat loopt van de Korte Moermondsweg tot aan de Rampweg.
In 1989 is Nicolet erbij gekomen als zijn vrouw en hebben pa en ma de werkzaamheden afgebouwd.
In 1993 is het Dries gelukt er nog één ha aansluitend aan de 2 bij gekochte ha erbij te kopen en ziet de camping eruit zoals deze in de huidige vorm te zien is.

up