Schouwen-Duiveland biedt u de mogelijkheid het voormalig eiland op geheel eigen wijze te ontdekken. Ze biedt u alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie.

Camping ‘De Kempe’ ligt aan de ‘Westkust’ van Schouwen–Duiveland.
Zon, zee en strand zijn binnen 10 minuten lopen binnen handbereik. Cultuur is al te vinden op een even zo korte afstand!

up

Tussen de camping en Slot Moermond is er nieuwe natuur aangelegd. Het gaat er al mooi uit zien en het zal zich de komende jaren nog meer vormen.
Ondertussen is het nu al mogelijk om langs de randen het hele gebied rond te lopen, waar je met een beetje geluk herten en koeien kan zien.

De herten lopen overigens ook op andere plaatsen…

up

Het grondoppervlak van camping ‘De Kempe’ grenst namelijk aan het grondgebied van Slot Moermond, dit is een Middeleeuws kasteel met een grote historie waar vele grote namen hebben gewoond.
In het zomerseizoen worden er rondleidingen gegeven door de tuinen van Slot Moermond, deze zijn zeker de moeite waard.
Als u de legendes leest, zult u zien dat er niet alleen over ‘De Kempe’, maar ook over Slot Moermond mooie verhalen van vroeger te vertellen zijn.

up

Als u nog iets verder door loopt, komt u aan in Renesse, waar zich een keur aan horecagelegenheden en gezellige winkeltjes bevindt. Overdag gezellig winkelen en een verkoelend drankje op een zonnig terras.
’s Avonds een heerlijke maaltijd uit een brede keus uit goede restaurants, lekker flaneren door het centrum en daarna nog gelegenheid uit tot uitgaan.
Renesse heeft een scala van gezellige café’s en moderne discotheken, die uw toch al mooie dag tot een nog mooiere afsluiting maken.

up

Verder weg biedt Schouwen–Duiveland u tal van mogelijkheden voor leuke dagtrips.
Karakteristieke dorpjes en steden als Zierikzee, Bruinisse en Brouwershaven hebben een rijke historie.
Zierikzee heeft zelfs stadsrondleidingen, maar ook zonder hier gebruik van te maken is het een genot om langs de havens en door de oude straten en straatjes te dwalen.
Ze geven u het idee een paar eeuwen terug te zijn in de tijd.

Ook de andere Zeeuwse eilanden hebben mooie steden te bezichtigen, zoals Veere en Middelburg.

Oosterscheldekering:

Onderweg naar Veere of Middelburg komt u over de Oosterscheldekering, wat op zich al een belevenis is. De ‘kering’ is een knap staaltje werk waar veel toeristen vanuit de hele wereld naar toe komen om dit te bezichtigen.

Op het voormalig werk–eiland, de Neeltje Jans, is in het ‘Topshuis’ dagelijks een expositie te zien. U kunt hier terug zien hoe de eilanden er vóór Watersnoodramp uit zagen, wat de ramp heeft veroorzaakt en wat er vervolgens aan is gedaan.
Voor de kinderen is het eveneens heel leerzaam en op een leuke en speelse manier onder de aandacht gebracht. ‘Waterland’ is een attractie op zich en ook kunt u zomaar een pijler beklimmen en van binnen bekijken.

up

Ook voor de liefhebbers van natuur en sport is er een ruime keus aan mogelijkheden.
Zee, strand en duinen langs de hele westkust, het bosgebied ‘de Domeinen’ in Haamstede, ‘de Schelphoek’ en ‘Plan Tureluur’ in Serooskerke en ‘de Vierbannen’ in Ouwerkerk zijn enkele voorbeelden van een prachtige natuur om doorheen te wandelen of te fietsen.

Het Grevelingenmeer is een prachtige lokatie voor de watersportliefhebbers. Vissen, duiken, kitesurfen en surfen behoren onder andere tot de mogelijkheden.

up

Verschillende musea zijn het hele jaar door te bezichtigen.
Onlangs is het Watersnoodmuseum bijvoorbeeld benoemd tot Nationaal museum vanwege de belangrijke bijdrage die dit museum levert aan de geschiedenis en cultuur van Zeeland.
Tevens zijn er in de zomer kerken te bezichtigen.
De kerk van Renesse bijvoorbeeld is in de zomer de gehele dag geopend om mensen voor een ogenblik een stilteplaats te bieden.

up